spelling oefenen met Jenga

Ik heb op Pinterest al verschillende keren Jenga spellen gezien om tafels te oefenen. Ik heb een variant gemaakt om spelling van onveranderlijke woorden te oefenen.
Ik heb gebruikt gemaakt van de categorieën uit de methode 'Spelling op Maat' (nieuwe versie), maar uiteraard kan het spel ook bij andere methodes gebruikt worden.

Ik heb een goedkoop Jenga spel gekocht met 48 blokjes. De opdrachten heb ik eerst gelamineerd en vervolgens met alleslijm op de stenen geplakt. Dit blijft goed zitten. Ik heb ervoor gekozen om de blokjes niet in de originele verpakking op te laten ruimen, maar in een kleine opbergbox omdat dat makkelijker is. Hier heb ik ook een kaartje met spelregels in gestopt. Dit kaartje heb ik op A6 formaat afgedrukt.

Bij mij hebben alle opdrachten dezelfde kleur. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de verschillende spellingcategorieën in verschillende kleuren af te drukken.

De kinderen kunnen in principe zelfstandig aan de slag met het spel, maar wellicht is het handig om als leerkracht (of stagiaire) het spel te begeleiden om te controleren of de woorden inderdaad goed geschreven zijn.

Ik heb twee versies van het spel gemaakt: één versie voor de middenbouw (groep 4/5/6) en één versie voor de bovenbouw (groep 6/7/8).

klik hier om de spelregels te downloaden
klik hier om de opdrachten te downloaden voor op de stenen voor de middenbouw
klik hier om de opdrachten te downloaden voor op de stenen voor de bovenbouw