4 plaatjes 1 woord

De app '4 plaatjes 1 woord' is op dit moment erg populair. Veel kinderen kennen het spelletje of spelen het zelf. Bij het spel '4 plaatjes 1 woord' zie je 4 verschillende plaatjes, al deze plaatjes hebben met hetzelfde woord te maken. Onder de plaatjes staan een aantal hokjes, hierin moeten de letters ingevuld worden om het woord te maken. Helemaal onderin het speelveld staan de letters van het woord door elkaar, aangevuld met letters die niet in het woord zitten.

Natuurlijk kun je dit spel heel goed bij een woordenschatles over homoniemen gebruiken.

Ik heb een werkblad gemaakt van het speelveld van '4 plaatjes 1 woord'. In de eerste hokjes tekenen de kinderen 4 plaatjes die bij het woord passen. Daaronder geven ze aan uit hoeveel letters het woord bestaat dat ze zoeken (de hokjes die niet gebruikt worden krijgen een kruis) en helemaal onderin zetten ze de letters van het woord aangevuld met andere letters.

Hieronder vind je het werkblad en een lijst met homoniemen. Natuurlijk zijn er nog veel meer en is het erg leuk om die met de kinderen te zoeken.werkblad 4 plaatjes 1 woord
lijst met homoniemen